ISBP پیست؟

ISBP مخفف International Standard Banking Practice یا رویه های استاندارد بانکداری بین المللی است که برای رسیدگی به مدارک اعتبار اسنادی توسط ICC در سال 2002 تصویب شد و مورد استقبال گسترده دست اندرکاران اعتبار اسنادی در سراسر دنیا قرار گرفت. این ضوابط که تحت عنوان ISBP شهرت دارد شامل فهرست جامع نکته هایی است که بررسی کنندگان اسناد در عملیات روزانه خود به منظور حصول اطمینان از تطابق اسناد با مقررات اعتبار اسنادی مصوب اتاق بازرگانی بین المللی (که در آن زمان UCP 500 بود) می توانند به آن مراجعه کنند. بدین ترتیب فاصله موجود بین اصول اساسی UCP و عملیات روزانه بررسی کنندگان اسناد، برطرف شد.

بازنگری در مقررات و تفسیر های ISBP به منظور تطابق با UCP 600
بازنگری ISBP به منظور هماهنگی با مقررات جدید، به علت اینکه UCP 600 جایگزین UCP 500 شده است ضروری گردید. اگرچه بخش اعظم نسخه 2002 بدون تغییر باقی ماند لیکن برخی تغییرات، انجام شد. به طور مشخص مواردی که در UCP 600 منظور شده است از ISBP حذف گردید. به علاوه تعدیل های نگارشی به منظور جایگزینی UCP 600 با UCP 500، اصلاح تاریخ ها و ایجاد هماهنگی بین متن حاضر و متن UCP 600 به عمل آمد. هرچند پاره ای از این تغییرات جزئی هستند ولی توصیه می شود که کارشناسان همواره نسخه ی بازنگری شده را در دسترس داشته باشند.

هدف از ISBP
هدف اصلی از ایجاد ISBP علاوه بر ارائه ی راهکار به کارشناسان، کاهش درصد عدم پذیرش اسنادی بود که بدوآً با مغایرت ارائه شده بود و شواهد حاکی از آن است که تا حدودی در نیل به این هدف موفق بوده است. گرچه هنوز عدم پذیرش اسناد مشکل اساسی در اعتبار اسنادی است ولی تعداد آن سیر نزولی داشته که ناشی از مؤثر بودن موارد ذکر شده در ISBP است. بنابراین توصیه می گردد تا در مواقعی که کارشناسان در بررسی اسناد تحت مقررات UCP 600 دچار شک و تردید می گردند به مفاد این نشریه مراجعه کنند. 
از هنگام تصویب رویه های استاندارد بانکداری بین المللی (ISBP) توسط کمیسیون بانکداری اتاق بازرگانی بین المللی در سال 2002 نشریه شماره 645 اتاق بازرگانی بین المللی کمک بسیار گرانهایی برای بانک ها، مؤسسات، کارشناسان حمل و نقل و شرکت های بیمه و مانند اینها بوده است. شرکت کنندگان در همایش ها و گروه های کاری اتاق بازرگانی بین المللی اذعان دارند که درصد عدم پذیرش و مردود شناختن اسناد با توجه به 200 موردی که در رویه های استاندارد بانکداری بین المللی بیان شده به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

اگرچه نشریه 645 ISBP به تأیید کمیسیون بانکداری اتاق بازرگانی بین المللی رسیده است ولی مواردی یافت می شود که ارتباط روشنی با UCP 500 ندارد. با تصویب UCP 600 در اکتبر 2006 لازم گردید تا نسخه ای تجدید نظر شده از رویه های استاندارد بانکداری بین المللی تهیه شود.

م اکنون کمیته ایرانی ICC کتاب رویه های استاندارد بانکداری بین المللی (ISBP)بازبینی سال 2007 را که بر اساس UCP 600 است منتشر کرده است . لازم به تأکید است که متن حاضر تجدید نظر نشریه شماره 645 اتاق بازرگانی بین المللی است و در موارد ضروری قسمت های ذکر شده در نشریه 645 که در مقررات UCP 600 ملحوظ گردیده از متن بازنگری شده ISBP حذف شده است. به منظور ایجاد ارتباط بین ICP و ISBP، در مقدمه UCP 600 بیان شده که در خلال مراحل بازنگری دقت فراوان و تلاش قابل توجهی در ایجاد رویه های استاندارد بانکداری بین المللی برای رسیدگی به اسناد اعتبارات اسنادی ISBP معمول گردید.
این کتاب را می توان یک همراه ضروری برای مقررات متحدالشکل اعتبارات اسنادی در جهت اتخاذ تصمیم نسبت به هماهنگی اسناد با شرایط اعتبارات اسنادی دانست. گروه تهیه پیش نویس و کمیسیون بانکداری انتظار دارند که اجرای موارد ذکر شده در ISBP و بازنگری های آن در دوران نافذ بودن UCP 600 ادامه یابد. در دوران استفاده از UCP 600 به منظور استفاده بهینه از مقررات جدید، متن بازنگری شده در ISBP در اختیار می باشد. 
رویه های استاندارد بانکداری بین المللی که در این کتاب آمده در راستای UCP 600 و نظریه ها و تصمیمات اخذ شده در کمیسیون بانکداری اتاق بازرگانی بین المللی است. این سند اصلاحیه ای بر UCP 600 نبوده و تنها بیان کننده چگونگی رعایت UCP 600 توسط کاربران اعتبار اسنادی است. نشریه حاضر و مقررات متحدالشکل اعتبار اسنادی به صورت یکجا و نه به تنهایی مورد توجه قرار می گیرند. البته ممکن است قوانین برخی از کشورها روش های اجرایی را به نحوی متفاوت با آنچه که در اینجا بیان شده تعیین کرده باشد. 
پیش بینی تمام شرایط و اسناد که ممکن است در ارتباط با اعتبارات اسنادی مورد استفاده قرار گیرند یا تفسیر آنها بر اساس UCP 600 و انعکاس عملکرد آنها در یک نشریه میسر نیست. اگرچه گروه مسئول تدوین نشریه 645 تلاش کرده اند تا تمام اصطلاحات روزمره و اسناد مورد استفاده در اعتبارات اسنادی را مورد پوشش قرار دهند. 
بازنگری و به روز کردن این نشریه بر اساس UCP 600 توسط گروه تهیه پیش نویس انجام شده است. باید توجه داشت که هر شرطی در اعتبار اسنادی که رعایت UCP 600 را اصلاح یا مستثنی کند می تواند در رویه های استاندارد بانکداری بین المللی نیز تأثیر بگذارد. بنابراین در بررسی مواردی که در این نشریه تشریح شده باید به شرایط مورد نظر در اعتبار اسنادی که به صراحت مقررات UCP 600 را اصلاح یا مستثنی کرده دقت داشت و اصل مذکور در تمام این متن نافذ است. در نمونه هایی که ارائه شده هدف تشریح مطالب بوده و آن شامل همه موارد نیست.این متن نشان دهنده رویه های استاندارد بانکداری بین المللی برای همه طرفهای درگیر در اعتبار اسنادی است. نظر به اینکه مسئولیتها، حقوق و اختیارات متقاضی بستگی به تعهدات او نسبت به بانک گشاینده، چگونگی اجرای قرارداد تبعی و طرح به موقع هرگونه اعتراض بر اساس قانون حاکم و نحوه اجرای آن خواهد داشت لذا متقاضی اعتبار نباید چنین تصور کند که با تکیه بر این ضوابط می تواند در انجام تعهدات خود نسبت به پوشش بانک گشاینده کوتاهی کند. استفاده از این متن در شرایط اعتبار نباید توصیه شود زیرا UCP 600 در برگیرنده رویه های استاندارد بانکداری بین المللی است که در این نشریه تشریح شده است.
رئوس مطالب این کتاب شامل اصول کلی، بروات و محاسبه تاریخ سررسید، سیاهه ها، سند حمل برای پوشش حداقل دو روش مختلف حمل، بارنامه، بارنامه حمل دربست، سند حمل هوایی، اسناد حمل جاده ای، راه آهن یا آبراه داخلی، اسناد بیمه و پوشش بیمه ای، گواهینامه مبدأ می باشد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها:

تاريخ : سه شنبه 1 ارديبهشت 1394برچسب:ISBP,آی اس بی پی,ISBP چیست,حقوق,تجارت,حقوق تجارت,حقوق تجارت بین الملل,, | 11:29 | نویسنده : مهدی کاکایی |

.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • معبر